Družbena omrežja kot orodje za marketing

Kaj sploh so družbena omrežja? Odgovori so tako različni, kot so različni ljudje, ki jih uporabljajo. Nekateri jih imajo za dnevne novice, drugi na njih objavljajo vsak trenutek svojega dneva. Vsi pa se lahko strinjamo z naslednjo trditvijo: SO ODLIČNO ORODJE ZA MARKETING!

Zakaj? Zato, ker je samo na FB dnevno več kot 2 MILIJARDI aktivnih uporabnikov. Sledi mu Youtube z 1,5 milijarde, Instagram z 800 milijoni…že vidite, zakaj je to močno orodje?

Seveda ne potrebujemo doktorata iz ekonomije, da vidimo, kako velik trg potencialnih kupcev predstavljajo socialna omrežja. In z malo inovativnosti ter kreativnosti to postane izredno močno orodje, ki je nujno za vsako branžo na svetu.

Če ga še ne uporabljate, je že skrajni čas, da to začnete. Uporablja ga vaša konkurenca in če ne ukrepate, boste ostali zadaj. To ni domneva, to je golo DEJSTVO. Namreč, minili so časi, ko je zadostovala reklama od ust do ust. Tega ni več, konkurence je vse več in vsak se bori za svoj košček pogače na odprtem trgu. Zmaga vedno tisti, ki je bolj drzen, bolj inovativen in predvsem, ki ima dober BRAND na družbenih omrežjih.

Facebook, Instagram, Youtube vse to je obraz vas in vašega podjetja. Preko njih gradite odnos z svojimi kupci in tkete zaupanje. Več, kot bodo vedeli o vas, večja je možnost, da se bodo odločili ravno za vašo storitev.

In če ne verjamete nam, potem verjemite svetovnim statistikam:

• Kar 95% možnosti je, da bodo ljudje v starosti med 18-34 spremljali vašo znamko na enem izmed socialnih omrežij. Najdite svojega in začnite graditi svojo prepoznavnost.

• Kar 71% ljudi, ki so imeli pozitivno izkušnjo z določeno znamko na družbenih omrežjih, bi to znamko priporočili naprej. Kar še enkrat dokazuje, kako pomemben odnos in zaupanje lahko zgradimo preko socialnih omrežij.

• Več kot 50 milijonov malih podjetij uporablja Facebook v promocijske namene, a le 4 milijone od teh se poslužuje plačljivih oglasov. Vse to kaže, da je še ogromno manevrskega prostora in da lahko z relativno malim vložkom ustvarite prednost pred vašo konkurenco.

• Če ste v branži, kjer so vaši kupci milenijci, potem je Instagram nujna platforma za vas, saj je na njem kar 90% odstotkov uporabnikov mlajših od 35 let.

• Uporabniki Instagrama so tudi veliko bolj dovzetni za interakcijo z vašimi objavami, saj je ta kar 59-krat višja kot na Facebooku.

• Video marketing je v vzponu in kar 87% vseh marketingašev je povedalo, da uporabljajo oz. imajo namen še letos uporabiti Youtube v oglaševalske namene.

Statistike, ki govori v korist socialnim omrežjem, je še veliko več in s prihodom novih generacij, ki so še bolj povezane s spletom in vedno več stvari opravljajo »online« se bo tehtnica še bolj nagnila na njihovo stran.

Torej, če ste do zdaj dvomili in »cvikali« ali so socialna omrežja pravi korak za vaš posel, sedaj ne sme biti več izgovorov. Njihova moč in pomembnost v svetu bo samo še rasla, in če vas na njih ne bo, preprosto ne boste obstajali. Zato vprašanje ni več ali DA ali NE. Vprašanje, ki si ga morate zastaviti, je: »Zakaj še niste začeli?«

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *